Sinunkin äänesi kuuluu Eurooppaan

Suomessa järjestetään seuraavat EU-vaalit eli europarlamenttivaalit kesäkuussa. Suomesta valitaan 15 jäsentä eli meppiä 720-paikkaiseen parlamenttiin. 

Itä- ja Pohjois-Suomen seitsemän maakuntaa haluavat lisätä tietoisuutta Euroopan unionin merkityksestä ja kannustaa äänestämään. Äänestämällä voit vaikuttaa siihen, ketkä edustavat Suomea Euroopan parlamentissa seuraavat viisi vuotta. 

Itä- ja Pohjois-Suomen vaaliviestejä voi seurata Instagramissa (@suurinosasuomea) aina vaalipäivään 9.6. saakka. Some-postauksiin liittyvää lisätietoa ja yleistä asiaa vaaleista ja Euroopan unionista löytyy Suurin osa Suomea ‑verkkosivustolla. Sivustolla voi myös tutustua Itä- ja Pohjois-Suomelle tärkeisiin asioihin, joista päätetään Euroopan tasolla.

Euroopan parlamentti on Euroopan unionin kansanedustuslaitos, joka säätää lait ja hyväksyy EU:n talousarvion yhdessä Euroopan unionin neuvoston kanssa. Lisäksi parlamentti valvoo komissiota ja EU:n virastoja.